Virtual Reality in het onderwijs? Nee, Mixed Reality!

De eerste Virtual Reality brillen van hoge kwaliteit komen dit jaar op de markt. De verwachting is dat deze brillen een belangrijke rol in het onderwijs gaan spelen doordat leerlingen en studenten ondergedompeld worden in (interactieve) lesstof. Zie ook deze pagina van Kennisnet over Virtual Reality in het onderwijs.

Maar er is een – enigszins vergelijkbare – technologie die de potentie heeft nog belangrijker te worden in het onderwijs, in ieder geval de komende jaren: Mixed Reality. In Mixed Reality ben je namelijk niet helemaal afgesloten van de wereld, maar wordt er een interactieve laag over je gezichtsveld heen geprojecteerd die je het gevoel geeft dat de digitale objecten echt in de ruimte aanwezig zijn. Mixed Reality is dus eigenlijk een combinatie tussen Augmented Reality en Virtual Reality, wat het maakt tot een veelbelovende technologie in het onderwijs.

Benieuwd? Bekijk dan hieronder een aantal demo’s.

De Hololens van Microsoft

De technologie van Magic Leap

De volgende video is geen demo, maar een geanimeerde video. Hopelijk wordt dit niet de realiteit.

HYPER-REALITY from Keiichi Matsuda on Vimeo.

Zie ook: Volgens de excentrieke maar briljante uitvinder (en inmiddels grote baas van de afdeling kunstmatige intelligentie bij Google) Ray Kurzweil vertoeven we in 2040 meer in een vorm van Virtual Reality dan in het echte leven. Zie HIER een lijst van voorspellingen die hij heeft gedaan.

Video Tip: Geinteresseerd in al die nieuwe snufjes? Op Windesheim wordt er ook genoeg geëxperimenteerd. Bijvoorbeeld in Lab21, Het Digitaal Innovatiecentrum Van Windesheim

This Post Has Been Viewed 114 Times

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *