Tool: GoSoapBox

Behandel jij een onderwerp waarbij de studenten grote moeite hebben de aandacht bij de les te houden? Probeer eens de GoSoapBox tool.

Korte concentratieboog student
We weten uit onderzoek (en ervaring) dat studenten maar ongeveer een kwartiertje hun aandacht bij de les kunnen houden. Het heeft dus echt geen zin om een uur aan een stuk een college te geven. Maar soms vind je het belangrijk om bepaalde stukken leerstof wat te verduidelijken en wil je wel echt een college geven. Zorg er dan voor dat je je studenten er bij betrekt en stel af en toe en vraag waarbij je alle studenten vraagt om een antwoord te geven. Je kan hier voor natuurlijk ook met handopsteking of gekleurde kaartjes werken, maar er bestaan ook technologische hulpmiddelen voor, zogenaamde ‘voting systemen’. 

Voting Systemen
Je kan een Voting Systeem gebruik om de voorkennis te testen (zo weet je of je wel aansluit bij hetgeen studenten al weten), om te testen of ze je uitleg begrepen hebben of om discussie op gang te brengen. Voordeel van deze voting systemen is dat je onmiddellijk feedback krijgt en dit kan tonen aan de studenten in je collegezaal. Bovendien zie je niet eerst aarzelende handen de lucht in gaan en rondkijkende gezichten, maar kan elke student zijn/haar antwoord in alle anonimiteit geven.

GoSoapBox is zo’n tool.

Zie ook: de toolkit Blended Learning op ShareNet.

Video Tip: De Livescribe Pen onthoudt alles wat je opschrijft en zet het om in digitale tekst.

This Post Has Been Viewed 79 Times