Tool: AnswerGarden

Zie je geen video? Log dan even in via Sharenet.

Wat is het en wat kun je er mee doen?
AnswerGarden is een tool die kan worden ingezet bij het brainstormen (zowel individueel als in groeps-verband) en het peilen van meningen. Het gebruik van AnswerGarden is gratis en er hoeft geen account te worden aangevraagd. De werking van de tool is eenvoudig in uiterst efficiënt.

Hoe werkt het?
De eerste handeling bestaat uit het invoeren van een vraag, een stelling, een mening of een themawoord van maximaal 75 tekens. Na het invoeren van een wachtwoord en een klik op de knop Create wordt die online gezet. Wie surft naar het gegenereerde internetadres krijgt de vraag, de stelling, de mening of het themawoord te zien en kan daar in maximaal 20 tekens op reageren.

Na verversing van het beeld verschijnen de reacties van alle deelnemers en is in één oogopslag te zien hoe zij hebben geantwoord. Is een antwoord meerdere malen gegeven dan komt dat groter in beeld. Ga je met de muiswijzer naar dat woord dan verschijnt een getal dat aangeeft hoe vaak dat antwoord is gegeven. Ongewenste reacties kunnen door de beheerder worden verwijderd. AnswerGardens kunnen met anderen worden gedeeld via een groot aantal Social Media.

Ook is het mogelijk een AnswerGarden te embedden op eigen website of weblog of beschikbaar te stellen in de vorm van een QR-code.

Zie ook: de toolkit Blended Learning op ShareNet.

Video Tip:

This Post Has Been Viewed 44 Times